Oorzaak van lekkages bepalen

Een lekkages in je woning of bedrijfspand

De oorzaak van lekkages vinden helpt vaak om de lekkages op te lossen. Een lekkage is namelijk vaak niet gewenst. Waar komt dan die lekkage vandaan? Wat kan je er tegen doen en wie gaat de eventuele schade vergoeden van de lekkage? De oorzaak ligt niet altijd voor de hand of is complexer dan het in eerste instantie lijkt. Het kan daarom fijn zijn een rapportage te laten maken van een lekkage om verduidelijking.

Sommige lekkages spelen opeens op en versterken snel, anderen verschijnen langzaam en zijn minder heftig. Een gevolg van een lekkage kan nog erger zijn dan de plek die je wellicht ziet, zoals schimmels of verzakkingen. Een bouwtechnisch specialist laten kijken naar je lekkage, kan bijdragen om jouw probleem op te lossen.

Wat is de oorzaak van een lekkage?

In deze tijd, waarin veel mensen worden geraakt door wateroverlast, wordt het vooral duidelijk dat er veel oorzaken zijn bij lekkages. De eerste gedachten gaan vaak uit naar vochtdoorslag of capillaire werking, maar we zien nu vooral heftige regenbuien, aardverschuivingen, hoge en lage grondwaterstanden als oorzaak van lekkages. Daarnaast komt het veel voor dat wateroverlast ontstaat door lekke waterleidingen, CV-leidingen of riolering leidingen.

Bij nieuwbouw kan het in de ontwerpfase al misgaan. Ontwerpfouten in het waterleidingsysteem, zoals verkeerd geplaatste keerkleppen en andere apparatuur en koppelingen die niet echt goed sluiten zijn vaak de oorzaak van hinderlijke situaties.

Benieuwd naar de oorzaak van jouw lekkage? We geven je graag deskundig advies en een gedetailleerde rapportage.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Abode Advies, lopende projecten, een offerte opvragen of bijvoorbeeld even kennismaken? Neem dan gerust contact met ons op. Tot snel!

Abode Advies

Lelie 9
7483AE
Haaksbergen

Informatie


Website met liefde gemaakt door: